ПРАТ "ЗАКУПНЯНСЬКЕ ХЛІБОПРИЙМАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО"

Код за ЄДРПОУ: 00952433
Телефон: 0969569507
e-mail: zakypnahpp@i.ua
Юридична адреса: 31614,Хмельницька обл., Чемеровецький р-н., смт. Закупне, вул. Центральна, 28
 

Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

Приватна аудиторська фірма
“Система-Аудит”
тел. 78-82-73
Свідоцтво №21337005 м.Хмельницький ліцензія №000287 серія АБ

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (ЗВІТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА)
щодо фiнансової звітності приватного акціонерного товариства
“Закупнянське хлібоприймальне підприємство”, за перiод з 01.01.2012 року по 31.12.2012 року

Адресат - акціонерам, керівництву ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство”, Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Вступний параграф
Основнi вiдомостi про емітента:
1.Повне найменування емітента – приватне акціонерне товариство “Закупнянське хлібоприймальне підприємство”
2.Скорочене найменування – ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство”
3.Дата державної реєстрації - № 313 від 27.02.97 р., Хмельницька райдержадміністрація
4.Код за ЄДРПОУ – 00952433 5.Місцезнаходження: Хмельницька обл., Чемеровецький р-н,смт. Закупне, вул. Центральна,28
Опис аудиторської перевірки Аудиторська перевірка ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство” проведена у відповідності до вимог Міжнародних стандартів контролю якості аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг, зокрема до МСА 700 «Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності», МСА 705 «Модифікація думки у звіті незалежного аудитора», МСА 706 «Пояснювальні параграфи та параграфи з інших питань у звіті незалежного аудитора». Аудиторський висновок підготовлений відповідно до «Вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів», затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29.09.2012р. №1360, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.11.2012р. за №1358/20096. У своїй роботі аудитор використовував принцип вибіркової перевірки. Під час перевірки до уваги бралися тільки суттєві викривлення. Планування і проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних підтверджень щодо відсутності у фінансовій звітності суттєвих помилок. Поставлені цілі до аудиторської перевірки: висловити професійну думку незалежного аудитора щодо достовірності фінансових звітів ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство” за 2012 року. Для перевірки надані:
- установчі документи ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство”;
- первинна документація та регістри аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку;
- наказ про облікову політику;
- Баланс станом на 31.12.2012 року (форма №1);
- звіт про фінансові результати за 2012 рік (форма № 2) ;
- звіт про рух грошових коштів (форма №3);
- звіт про власний капітал (форма №4);
-примітки до річної фінансової звітності за 2012 рік (форма №5).
Товариство веде бухгалтерський облік згідно з обраною обліковою політикою, принципи якої залишились незмінними протягом періоду, що перевірявся. Аудиторська перевірка була спланована і виконана з метою збору достовірних даних про те, що фінансові звіти товариства не містять суттєвих помилок.
На думку аудитора, отримані аудиторські докази є достатньою та відповідною основою для висловлення аудиторської думки. Аудиторський висновок складено відповідно до пункту 15 частини другої статті 7, пунктів 8, 9, 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», Законів України «Про аудиторську діяльність», «Про акціонерні товариства», Міжнародних стандартів контролю якості аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг , а також рішення Аудиторської палати України від 31.03.2012 № 122/2 «Про порядок застосування в Україні Стандартів аудиту та етики Міжнародної федерації бухгалтерів» з урахуванням вимог Положення щодо підготовки аудиторських висновків, які подаються до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації емітентами та професійними учасниками фондового ринку (затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29 вересня 2012р. №1360), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.11.2012 р. за № 1358/20096. Фінансова звітність Товариства підготовлена згідно з вимогами Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку та облікової політики ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство” (наказ №29 від 20.02.2012р.) Аудитор підтверджує, що річна фінансова звітність складена на підставі даних бухгалтерського обліку ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство” за станом на кінець останнього дня звітного року. Підготовка фінансової звітності вимагає від керівництва розрахунків та припущень, що впливають на суми активів та зобов'язань, відображених у фінансовій звітності, а також на суми доходів та витрат, що відображаються у фінансових звітах протягом звітного періоду. За результатами проведеної перевірки аудитор підтверджує, що дані бухгалтерського обліку товариства станом на 31.12.2012 року відповідають даним фінансової звітності.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення наданих для аудиторської перевiрки фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до нормативних вимог по органiзацiї бухгалтерського облiку й фiнансової звiтностi в Українi. Відповідальність управлінського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрішнього контролю стосовно підготовки та достовірного представлення фінансових звітів, які не містять суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки; вибір та застосування відповідної облікової політики, а також облікових оцінок, які відповідають обставинам.
Вiдповiдальнiстю аудитора є надання висновку, щодо фiнансових звiтiв за перiод з 01.01.2012 року по 31.12.2012 року, на основi результатiв аудиторської перевiрки. Аудиторську перевірку проведено у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд аудитора дотримання етичних норм, а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що наданi документи не мiстять суттєвих викривлень.
Аудиторська перевiрка проведена з метою збору достатнiх доказiв для аудиторського висновку. Перевірку проведено у відповідності до вимог нормативів аудиту, що діють в Україні, які передбачають, що вона планується і здійснюється з метою збирання достатньої інформації про те, що звіти товариства не містять суттєвих помилок, і складено за ними висновок про його реальний фінансовий стан. Застосовуючи тестування, перевірено інформацію, що підтверджує цифровий матеріал, на якому ґрунтується звітність. Фінансові документи готувалися правильно, на основі принципів обліку і контролю, вони відповідають встановленим принципам, вимогам та інструкціям. Надана інформація достатня для відображення реального стану справ в товаристві, є адекватні й достовірні дані з усіх суттєвих питань.
Iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства Для iдентифiкацiї та оцiнки ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства на рiвнi фiнансової звiтностi та на рiвнi тверджень для класiв операцiй, залишкiв на рахунках i розкриття iнформацiї аудитором було розроблено та виконано аудиторськi процедури з метою: тестування прийнятностi журнальних записiв, вiдображених у Головнiй книзi, при складаннi фiнансової звiтностi; огляду облiкових оцiнок на наявнiсть упередженостi та оцiнки, чи являють собою обставини, що спричиняють упередженiсть, якщо вона є, ризик суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства; оцiнка комерцiйного обгрунтування значних операцiй, якi виходять за межi звичайного ходу бiзнесу;- iншi процедури. При виконаннi вищенаведених аудиторських процедур, аудитор дiйшов висновку, що вiдсутнiй ризик суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.
Характеристика статей фiнансової звiтностi. Вiдповiдальнiстю аудитора є надання висновку, щодо фiнансових звiтiв за перiод з 01.01.2012 року по 31.12.2012 року, на основi результатiв аудиторської перевiрки. Проведено аудиторську перевiрку у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд аудитора дотримання етичних норм, а також планування й виконання аудиторської перевірки для отримання достатньої впевненості в тому, що наданi документи не мiстять суттєвих викривлень. Перевірка була спланована і підготовлена з достатнім рівнем упевненості в тому, що фінансова звітність не має суттєвих помилок. Аудитор використовував принцип вибіркової перевірки інформації і під час перевірки брав до уваги тільки суттєві помилки. Об'єкти оподатковування, за згодою товариства, не перевiрялися. Активи товариства За станом на 31.12.2012 року активи ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство” складають 11191 тис. грн. Активи товариства збільшились на 2814 тис. грн. в порівнянні з попереднім періодом. На думку аудитора, розкриття iнформацiї за видами активiв подано в фiнансовiй звiтностi достовірно, вiдповiдно до встановлених вимог чинного законодавства України.
Аудит нематерiальних активiв Станом на 31.12.2012 року, залишкова вартість нематерiальних активів складає 1 тис. грн. Аудит основних засобiв Первісна вартiсть основних засобiв, що знаходились на балансi, станом на 31.12.2012 року, складає 12979 тис. грн. Бухгалтерський облiк основних засобiв ведеться за допомогою журналiв-ордерiв на рахунку 10 "Основнi засоби". При вiдображеннi в облiку руху основних засобiв порушень не виявлено. Нарахування зносу в товаристві здiйснювалось прямолiнiйним методом. Знос основних засобів, станом на 31.12.2012 року, складає 7718 тис. грн., залишкова вартiсть основних засобів, станом на 31.12.2012 року, складає 5261тис. грн. Iнвентаризацiя основних засобiв товариства за 2012 рiк проводилась згiдно Iнструкцiї по iнвентаризацiї основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i документiв та розрахункiв, затвердженою Мiнiстерством фiнансiв України вiд 11.08.1994 року за № 69 із змiнами та доповненнями. Облiк та звiтнiсть руху основних засобiв ведеться відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27 квiтня 2000 року № 92. Аудит фiнансових інвестицій Згідно перевiрки бухгалтерського облiку, станом на 31.12.2012 року, наявність довгострокових фiнансових інвестиції не встановлено. Аудит запасiв Визнання та первiсна оцiнка придбання запасiв вiдповiдають вимогам Положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 9 "Запаси" затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20 жовтня 1999 року № 246. Оцiнка товарно-матерiальних цiнностей вiдбувається, виходячи з первинних документiв, за цiнами та в кiлькостi зазначених в них. Порушень при веденнi облiку руху товарно-матерiальних цiнностей перевiркою не виявлено. Станом на 31.12.2012 року виробничі запаси складають 818 тис. грн., товари -163 тис. грн.
Аудит дебiторської заборгованостi Чиста реалізаційна вартість дебiторської заборгованість за товари, роботи, послуги, станом на 31.12.2012 року, складає 723 тис. грн., дебіторська заборгованості за розрахунками з бюджетом – 4 тис. грн., за виданими авансами - 72 тис. грн., із внутрішніх розрахунків-242 тис. грн., iнша поточна дебiторська заборгованість – 1745 тис. грн., резерв сумнівних боргів – 229 тис. грн. Облiк дебiторської заборгованостi ведеться згiдно Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 10 "Дебiторська заборгованiсть", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 8 жовтня 1999 року № 237. Аудит грошових коштів Перевiркою встановлено, що ведення касових операцiй товариством здiйснюється в цiлому у вiдповiдностi з вимогами "Положення про ведення касових операцiй у нацiональнiй валютi в Українi", затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 15.12.2004 року за № 637 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 13.01.2005 за № 40/10320, з урахуванням внесених змiн i доповнень, затверджених постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 13.12.2006 року № 454. Облiк касових операцiй ведеться на пiдставi первинних документiв по касi. Операцiї по розрахунковому рахунку здiйснюються з дотриманням вимог "Iнструкцiї про безготiвковi розрахунки в Українi в нацiональнiй валютi", згiдно з Постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 21 сiчня 2004 року за № 22, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 29 березня 2004 року за №377/8976, з урахуванням змiн та доповнень, внесених Постановами Правлiння Нацiонального банку України вiд 15 квiтня 2005 року за №132 та вiд 18 жовтня 2006 року за № 407. На поточному рахунку, станом на 31.12.2012 року обліковується – 1414тис. грн., в касі – 1 тис. грн. Аудит власного капiталу Статутний капітал заявлений у розмірі 947900 грн. та повністю сплачений в сумі 947900 грн. Загальна сума випуску іменних простих акцій становить 947900 грн., кількість акцій 3791600 штук, номінальною вартістю 0,25 грн Статутний капітал сформований у розмірі 947900 грн. та повністю сплачений в сумі 947900 грн. Загальна сума випуску іменних простих акцій становить 947900 грн., кількість акцій 3791600 штук, номінальною вартістю 0,25 грн., форма існування акцій бездокументарна.
На 31.12.2012 року заявлений статутний капiтал був сплачений на 100 %.. ВАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство” у 2012 році не здiйснювало емiсiю цiнних паперiв. Додатковий капiтал, станом на 31.12.2012 року, складає 2125 тис. грн. Резервний капiтал, станом на 31.12.2012 року, складає 187 тис. грн. Нерозподілений прибуток, станом на 31.12.2012 року, складає 6256 тис. грн. Аудитор зазначає, що розмір та структура власного капіталу відображені у фінансовій звітності товариства, станом на 31.12.2012 року, достовірно. На думку аудитора, розкриття iнформацiї про власний капiтал в балансi товариства в цiлому вiдповiдає вимогам чинного законодавства України. Бухгалтерський облiк капiталу ведеться по рахунку 40 "Статутний капiтал".
Аудит зобов'язань, забезпечень та розрахункiв Визнання, облiк та оцiнка зобов'язань здiйснюються вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 11 "Зобов'язання", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 сiчня 2000 року за №20. Довгострокова кредиторська заборгованість, станом на 31.12.2012 року, відсутня. Поточна кредиторська заборгованість, станом на 31.12.2012 року, складає 1675 тис. грн., в тому числi: кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги – 0 тис. грн., поточнi зобов'язання по розрахункам з бюджетом - 652 тис. грн., зi страхування – 0 тис. грн., з оплати працi - 0 тис. грн., iншi поточнi зобов'язання – 1023 тис. грн. На думку аудитора, розкриття iнформацiї за видами зобов'язань подано в фiнансовiй звiтностi достовiрно та повно, вiдповiдно до встановлених вимог чинного законодавства України. Нарахування та виплата заробiтної плати в товаристві здiйснюється у вiдповiдностi до "Кодексу України про працю", Закону України "Про оплату працi" та iнших законодавчих документів. В товаристві здiйснюється нарахування оплати праці, згiдно штатного розкладу. Розрахунок заробiтної плати ведеться в розрахунково-платiжних вiдомостях головним бухгалтером пiдприємства. Аудиторською перевiркою не встановлено порушень ведення облiку розрахунку та виплати заробiтної плати. Облiк розрахункiв з пiдзвiтними особами ведеться згiдно первинних документiв. Перевiркою не встановлено порушень ведення облiку розрахункiв з пiдзвiтними особами.
Аудит доходiв та фiнансових результатів Бухгалтерський облiк доходiв ведеться згiдно Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 15 "Дохiд" затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29 листопада 1999 року № 290. По даному питанню перевiркою порушень не встановлено. Фiнансовий результат дiяльностi товариства ведеться на рахунку 79 "Фiнансовi результати". Визначення балансового прибутку в товаристві вiдбувається згiдно з чинним законодавством України. За результатами дiяльностi за 2012 рiк був отриманий чистий прибуток в розмiрi 2375 тис. грн. Аудит витрат виробництва та обiгу Облiк та формування витрат товариства ведеться вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 16 "Витрати", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 грудня 1999 року за №318, з урахуванням змiн i доповнень, внесених наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 14 червня 2000 року за № 131. Бухгалтерський облiк витрат товариства здiйснюється на пiдставi таких первинних документiв: актiв виконаних робiт (послуг), накладних, iнших первинних та розрахункових документiв. Регiстрами бухгалтерського облiку витрат є журнали-ордери та вiдомостi облiку по окремих субрахунках витрат. Основними складовими витрат товариства є витрати щодо оплати послуг та iншi операцiйнi витрати для ведення основної дiяльностi товариства.
Інша інформація 1.Iнформацiї про дiї, якi вiдбулися протягом 2012 року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан товариства та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених ч. 1 ст. 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" не виявлено. 2. Отримано докази, на підставі яких сформоване судження про часткову відповідність системи корпоративного управління у товаристві вимогам Закону України "Про акціонерні товариства" вiд 17 вересня 2008 р. N 514-VI. У товариствi не введено посади внутрiшнього аудитора, немає власного кодексу корпоративного управлiння. Для подальшого пiдвищення ефективностi керування товариством керiвництву необхiдно бiльше уваги придiляти прогнозуванню фiнансових ризикiв, внутрiшньому контролю та аналiзу фінансово - господарського стану товариства.
3. Розрахунок вартостi чистих активiв здiйснювався згiдно Методичних рекомендацiй, щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств, затверджених рiшенням ДКЦПФР вiд 17 листопада 2004 року за № 485. Розмiр вартості чистих активiв товариства більший розмiру статутного капiталу, що вiдповiдає вимогам частини 3 статтi 155 Цивiльного Кодексу України вiд 16.01.2003 року за № 435-IV. 4. Суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю (МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть)" не виявлено.
5. Значних правочинiв (вiдчуження 10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства) в звiтному 2012 роцi , не було
6. При проведеннi iдентифiкацiї та оцiнки аудиторських ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства (МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi") не виявлено обставин, що свiдчать про можливiсть шахрайства.
Основні відомості про аудиторську фірму:
Повна назва: Приватна аудиторська фірма “Система - Аудит”.
Код ЄДРПОУ 21337005
Місцезнаходження: м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5, оф. 339
Реєстраційні дані: Приватна аудиторська фірма “Система - Аудит”, зареєстрована Хмельницьким міськвиконкомом 02 серпня 1994 року
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які надають аудиторські послуги Свідоцтво про внесення до Реєстру суб’єктів аудиторської діяльності видане Аудиторською палатою України 23 лютого 2001 року № 287 чинне до 23 грудня 2015 року
Контактний телефон (0382) 78-82-73
Фінансовий стан товариства на 31.12.2012р. характеризується наступними показниками:
Фактичний Нормативний
1. Коефіцієнт загальної ліквідності (поточної) 3,1 >1
2. Коефіцієнт абсолютної ліквідності 0,85 0.25-0.5
3. Коефіцієнт фінансової стійкості 5,68 >0.5
4. Коєфіціент структури капіталу 0,07 0.5-1.0
Аналіз ліквідності товариства:
1.Коефіцієнт загальної ліквідності – К.з.л = Обз/Пз, де Обз- оборотні кошти; Пз- поточні зобов’язання. Джерело інформації: ф1/ ряд 260: ф.1 ряд 480 + ф.1 ряд. 620. Коефіцієнт загальної ліквідності відображає скільки одиниць оборотних засобів припадає на одиницю довгострокових та короткострокових зобов’язань. Нормативне значення – збільшення.
К = 5193 : (0+1675) = 3,1
2.Коефіцієнт абсолютної ліквідності-
К.а.л = Г/Пз, де Г- грошові кошти; Пз- поточні зобов’язання. Джерело інформації: ф1/ ряд 230+240: ф.1 ряд 620. Коефіцієнт абсолютної ліквідності характеризує можливість товариства ліквідувати поточну заборгованість грошима, які є у нього на дату проведення аналізу. Коефіцієнт визначає також, яку частину поточної заборгованості товариство здатне погасити негайно. Нормативне значення коефіцієнта повинно бути в межах від 0,25 до 0,5, в нашому випадку значення коефіцієнта вище нормативного, що позитивно відображається на фінансовому становищі товариства.
К = (1424+0) : 1675 = 0,85
3.Аналіз платоспроможності(фінансової стійкості) товариства-
К.ф.с.= Вк: (Д+К), де В-власний капітал, Д –довгострокові зобов’язання; К - короткострокові зобов’язання. Джерело інформації: ф1/ ряд 380: ф.1 ряд 480+ ф.1 ряд 620.
Коефіцієнт фінансової стійкості характеризує співвідношення власних та позикових коштів. Перевищення власних коштів над позиковими вказує на те, що товариство має достатній рівень фінансової стійкості і відносно незалежне від зовнішніх джерел фінансування. Частина власного капіталу в загальній сумі фінансових ресурсів повинна бути не менше 1. В нашому випадку значення фактичного коефіцієнта вище нормативного значення і складає:
К= 9516 : (0+1675) = 5,68
4.Аналіз рентабельності власного капіталу та джерел його формування:
К = Пр: (Вк0 + Вк1):2, де Пр - чистий прибуток; Вк0 і Вк сума власного капіталу на початок і кінець періоду. Коефіцієнт рентабельності власного капіталу показує частку чистого прибутку у власному капіталі. Високий коефіцієнт вказує на прибуткову діяльність товариства та його інвестиційну привабливість. Він характеризує ефективність вкладання коштів у товариство. Коефіцієнт рентабельності діяльності показує наявність можливостей до відтворення та розширення виробництва і характеризує прибутковість діяльності товариства.
К= 2375 : (7141 + 9516) : 2 = 0,07
Висновок: Аудитор вважає, що в процесі проведення аудиторської перевірки отримано відповідні аудиторські докази для висловлення думки. На нашу думку, фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан ПрАТ “Закупнянське хлібоприймальне підприємство”, станом на 31 грудня 2012 року, а також результати його фiнансової діяльності. Фiнансова звiтнiсть складена у повному обсязі, згiдно з Нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку i вiдповiдає вимогам Закону України “Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi” вiд 16.07.1999 року № 996-XIV.
Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки: Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю активiв та зобов'язань, станом на 31.12.2012 року, оскiльки ця дата передувала даті укладання угоди на проведення аудиту товариства. За результатами перевiрки, були отриманi достатнi та вiдповiднi докази для висловлення аудиторської думки щодо пред'явленої фiнансової звiтностi. На нашу думку, за винятком впливу iнформацiї, викладеної в попереднiх абзацах аудиторського висновку, фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан товариства, станом на 31 грудня 2012 року, а також результати його фiнансової дiяльностi, рух грошових коштiв та власного капiталу за 2012 рiк. Фiнансова звiтнiсть складена у повному обсязі, згiдно з Нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку i вiдповiдає вимогам Закону України “Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi“ вiд 16.07.1999 року № 996-XIV. Думка аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi вiдповiдно до Мiжнародного стандарту аудиту № 700 "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi". На нашу думку, за винятком впливу питання, про яке йдеться у параграфi "Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки", фiнансова звiтнiсть надає достовiрну та справедливу iнформацiю про фiнансовий стан. За результатами проведеного аудиту вважаємо, що надана для перевiрки фiнансова звiтнiсть товариства за 2012 рiк достовiрно та повно розкриває фiнансову iнформацiю про реальний склад та розмiр активiв, зобов'язань.

Дата і номер договору на проведення аудиту – 12.02.2013 року № 6а
Дата початку та дата закінчення проведення аудиту: 18.02.2013 року – 23.02.2013 року

Директор-аудитор
Аудиторської фірми “Система - Аудит” В.І. Жураківський
Дата аудиторського висновку: 23.02.2013 року.