ПРАТ "ЗАКУПНЯНСЬКЕ ХЛІБОПРИЙМАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО"

Код за ЄДРПОУ: 00952433
Телефон: 0969569507
e-mail: zakypnahpp@i.ua
Юридична адреса: 31614,Хмельницька обл., Чемеровецький р-н., смт. Закупне, вул. Центральна, 28
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Закупнянське ХПП було створене в 1934 роцi. У червнi 1998 року на базi державного пiдприєиства було створене вiдкрите акцiонерне товариство на пiдставi наказу РВ ФДМУ у Хмельницькiй областi. В 2011 роцi за рiшенням загальних зборiв акцiонерiв вiдкрите акцiонерне товариство перетворилось у приватне акцiонерне товариство.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Органiзацiйна структура товариства єдинна. Фiлiй, преставництв у товариства не має.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Такi пропозицiї не поступали
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облiк в акцiонерному товариствi ведеться у вiдповiдностi з прийнятими нацiональними стандартами бухгалтерського облiку вiдповiдно до вимог Закону україни Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi
№ 996 ХХIY вiд 16.07.1999 р.
Облiкова полiтика (ведення бухгалтерського облiку ) здiйснюється згiдно методiв, нормативiв, строкiв встановлених наказом Про облiкову полiтику.
Основнi засоби вiдображаються в звiтностi за фактичними цiнами їх придбання та доставку, встановлення, спорудження i виготовлення, з урахуванням обовязкових iндексацiй, якi проводились починаючи з 1992 р. за рiшенням КМУ у звязку з iнфляцiєю нарахування зносу основних засобiв проводиться у вiдповiдностi з законодавством України до 01.07.1997 р. Нарахування зносу проводилось по прямолiнiйному методу за єдиними встановленими державою нормами.
Запаси складаються з сировини, матерiалiв, палива, запасних частин, товарiв для продажу, малоцiнних та швидкозношувальних предметiв.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
щодо фiнансової звiтностi приватного акцiонерного товариства
Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство, за перiод з 01.01.2011 року по 31.12.2011 року

Адресат - акцiонери, керiвництво ПрАТ Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство, Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку.
Вступний параграф
Основнi вiдомостi про емiтента:
1.Повне найменування емiтента приватне акцiонерне товариство Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство
2.Скорочене найменування ПрАТ Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство
3.Дата державної реєстрацiї - № 313 вiд 27.02.97 р., Хмельницька райдержадмiнiстрацiя
4.Код за ЄДРПОУ 00952433 5.Мiсцезнаходження: Хмельницька обл., Чемеровецький р-н,смт. Закупне, вул. Центральна,28
Перелiк перевiреної фiнансової iнформацiї: Баланс, станом на 31.12.2011 року, Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк, Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк, Звiт про власний капiтал за 2011 рiк, Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк, оборотно-сальдовi та розрахунковi вiдомостi по балансових рахунках за 2011 рiк, журнали-ордери, аналiтичнi данi по балансових рахунках за перiод дiяльностi з 01 сiчня 2011 року по 31 грудня 2011 року.
Опис обсягу аудиторської перевiрки. Незалежну перевiрку проведено у вiдповiдностi до Закону України про "Аудиторську дiяльнiсть" вiд 14 вересня 2006 р. N 140-V, Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, прийнятих рiшенням Аудиторської палати України вiд 31 березня 2011 р. N 229I7 в якостi Нацiональних, зокрема Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг 700, 705, 706, 720. Цi стандарти зобов`язують аудитора планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання обгрунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Незалежну перевiрку проведено з урахуванням "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв", затверджених рiшенням ДКЦПФР вiд 29.09.2011 р. № 1360. Аудитором проведено аудиторську перевiрку фiнансової звiтностi, якi складають повний комплект фiнансової звiтностi:
- Баланс (форма №1) за станом на 31 грудня 2011 року,
- Звiт про фiнансовi результати (форма №2) за 2011 рiк,
- Звiт про рух грошових коштiв (форма №3) за 2011 рiк,
- Звiт про власний капiтал (форма №4) за 2011 рiк,
-Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi (форма №5) за 2011 рiк, з метою визначення чи складенi фiнансовi звiти в усiх суттєвих аспектах згiдно з визначеною концептуальною основою фiнансової звiтностi за рiк, що минув, станом на 31 грудня 2011 року. Застосовуючи метод вибiркової перевiрки та тестування перевiрено показники фiнансової звiтностi, виявленi принципи оцiнки статей балансу товариства. Бухгалтерський облiк товариства здiйснює вiдповiдно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996 вiд 16.07.1999р., до затверджених стандартiв бухгалтерського облiку, iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку. Бухгалтерський облiк в товариствi ведеться у вiдповiдних журналах, вiдомостях та регiстрах з застосуванням Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов`язань i господарських операцiй, затвердженого наказом Мiнфiну України вiд 30.11.1999 року №291. Об`єкти оподатковування, за згодою товариства, не перевiрялися. Перевiрка була спланована i пiдготовлена з достатнiм рiвнем упевненостi в тому, що фiнансова звiтнiсть не має суттєвих помилок. Аудитор використовував принцип вибiркової перевiрки iнформацiї i пiд час перевiрки брав до уваги тiльки суттєвi помилки.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення наданих для аудиторської перевiрки фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до нормативних вимог по органiзацiї бухгалтерського облiку й фiнансової звiтностi в Українi. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення для аудиторської перевiрки документiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки, вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики. Вiдповiдальнiсть аудитора Вiдповiдальнiстю аудитора є надання висновку, щодо фiнансових звiтiв за перiод з 01.01.2011 року по 31.12.2011 року, на основi результатiв аудиторської перевiрки. Аудиторську перевiрку проведено у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд аудитора дотримання етичних норм, а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що наданi документи не мiстять суттєвих викривлень. Аудиторська перевiрка проведена з метою збору достатнiх доказiв для аудиторського висновку. Перевiрку проведено у вiдповiдностi до вимог нормативiв аудиту, що дiють в Українi, якi передбачають, що вона планується i здiйснюється з метою збирання достатньої iнформацiї про те, що звiти товариства не мiстять суттєвих помилок, i складено за ними висновок про його реальний фiнансовий стан. Застосовуючи тестування, перевiрено iнформацiю, що пiдтверджує цифровий матерiал, на якому грунтується звiтнiсть. Пiд час перевiрки було дослiджено бухгалтерськi принципи оцiнки матерiальних статей балансу, використанi керiвництвом товариства: оцiнка основних засобiв, матерiалiв, МШП. Фiнансовi документи готувалися правильно, на основi принципiв облiку i контролю, вони вiдповiдають встановленим принципам, вимогам та iнструкцiям. Аудитор отримав усю iнформацiю й пояснення, необхiднi для цiлей аудиту. Надана iнформацiя достатня для вiдображення реального стану справ в товариствi, є адекватнi й достовiрнi данi з усiх суттєвих питань. Фiнансова документацiя пiдготовлена у вiдповiдностi з прийнятою в товариствi системою бухгалтерського облiку, котра вiдповiдає вимогам українського законодавства. Фiнансова звiтнiсть складена на основi дiйсних облiкових даних i не мiстить суттєвих вiдхилень. Вважаємо, що зiбрана iнформацiя є достатньою для складання аудиторського висновку. Слiд зауважити, що аудитор не змiг перевiрити iнформацiю про суттєвi аспекти облiкової полiтики, на пiдставi яких проводиться бухгалтерський облiк та складається фiнансова звiтнiсть, у зв`язку з вiдсутнiстю наказу про облiкову полiтику товариства. Але це обмеження не має впливу на висловлювання думки аудитора щодо достовiрностi фiнансової звiтностi.
Висновок: Аудитор вважає, що в процесi проведення аудиторської перевiрки отримано вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення думки. Аудитор не змiг перевiрити iнформацiю про суттєвi аспекти облiкової полiтики, на пiдставi яких проводиться бухгалтерський облiк та складається фiнансова звiтнiсть, у зв`язку з вiдсутнiстю наказу про облiкову полiтику товариства, але це обмеження не має впливу на висловлювання думки аудитора щодо достовiрностi фiнансової звiтностi. На нашу думку, фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан ПрАТ Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство, станом на 31 грудня 2011 року, а також результати його фiнансової дiяльностi. Фiнансова звiтнiсть складена у повному обсязi, згiдно з Нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку i вiдповiдає вимогам Закону України Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi вiд 16.07.1999 року № 996-XIV. . Активи товариства За станом на 31.12.2011 року активи ПрАТ Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство складають 8377 тис. грн. Активи товариства збiльшились на 1120 тис. грн. в порiвняннi з попереднiм перiодом. На думку аудитора, розкриття iнформацiї за видами активiв подано в фiнансовiй звiтностi достовiрно та повно, вiдповiдно до встановлених вимог чинного законодавства України.
Аудит нематерiальних активiв Станом на 31.12.2011 року, залишкова вартiсть нематерiальних активiв не встановлена. Аудит основних засобiв Первiсна вартiсть основних засобiв, що знаходились на балансi, станом на 31.12.2011 року, складає 11982 тис. грн. Бухгалтерський облiк основних засобiв ведеться за допомогою журналiв-ордерiв на рахунку 10 "Основнi засоби". При вiдображеннi в облiку руху основних засобiв порушень не виявлено. Нарахування зносу в товариствi здiйснювалось прямолiнiйним методом. Знос основних засобiв, станом на 31.12.2011 року, складає 7146 тис. грн., залишкова вартiсть основних засобiв, станом на 31.12.2011 року, складає 4836 тис. грн. Iнвентаризацiя основних засобiв товариства за 2011 рiк проводилась згiдно Iнструкцiї по iнвентаризацiї основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i документiв та розрахункiв, затвердженою Мiнiстерством фiнансiв України вiд 11.08.1994 року за № 69 iз змiнами та доповненнями. Облiк та звiтнiсть руху основних засобiв ведеться вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27 квiтня 2000 року № 92. Аудит фiнансових iнвестицiй Згiдно перевiрки бухгалтерського облiку, станом на 31.12.2011 року, наявнiсть довгострокових фiнансових iнвестицiї не встановлено. Аудит запасiв Визнання та первiсна оцiнка придбання запасiв вiдповiдають вимогам Положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 9 "Запаси" затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20 жовтня 1999 року № 246. Оцiнка товарно-матерiальних цiнностей вiдбувається, виходячи з первинних документiв, за цiнами та в кiлькостi зазначених в них. Порушень при веденнi облiку руху товарно-матерiальних цiнностей перевiркою не виявлено. Станом на 31.12.2011 року виробничi запаси складають 614 тис. грн., товари -60 тис. грн.
Аудит дебiторської заборгованостi Чиста реалiзацiйна вартiсть дебiторської заборгованiсть за товари, роботи, послуги, станом на 31.12.2011 року, складає 674 тис. грн., дебiторська заборгованостi за розрахунками з бюджетом 3 тис. грн., за виданими авансами - 102 тис. грн., iз внутрiшнiх розрахункiв-242 тис. грн., iнша поточна дебiторська заборгованiсть 1209 тис. грн., резерв сумнiвних боргiв 228 тис. грн. Облiк дебiторської заборгованостi ведеться згiдно Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 10 "Дебiторська заборгованiсть", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 8 жовтня 1999 року № 237. Аудит грошових коштiв Перевiркою встановлено, що ведення касових операцiй товариством здiйснюється в цiлому у вiдповiдностi з вимогами "Положення про ведення касових операцiй у нацiональнiй валютi в Українi", затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 15.12.2004 року за № 637 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 13.01.2005 за № 40I10320, з урахуванням внесених змiн i доповнень, затверджених постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 13.12.2006 року № 454. Облiк касових операцiй ведеться на пiдставi первинних документiв по касi. Операцiї по розрахунковому рахунку здiйснюються з дотриманням вимог "Iнструкцiї про безготiвковi розрахунки в Українi в нацiональнiй валютi", згiдно з Постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 21 сiчня 2004 року за № 22, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 29 березня 2004 року за №377I8976, з урахуванням змiн та доповнень, внесених Постановами Правлiння Нацiонального банку України вiд 15 квiтня 2005 року за №132 та вiд 18 жовтня 2006 року за № 407. На поточному рахунку, станом на 31.12.2011 року облiковується 540тис. грн., в касi 1 тис. грн. Аудит власного капiталу Статутний капiтал заявлений у розмiрi 947900 грн. та повнiстю сплачений в сумi 947900 грн. Загальна сума випуску iменних простих акцiй становить 947900 грн., кiлькiсть акцiй 3791600 штук, номiнальною вартiстю 0,25 грн Статутний капiтал сформований у розмiрi 947900 грн. та повнiстю сплачений в сумi 947900 грн. Загальна сума випуску iменних простих акцiй становить 947900 грн., кiлькiсть акцiй 3791600 штук, номiнальною вартiстю 0,25 грн., форма iснування акцiй бездокументарна.
На 31.12.2011 року заявлений статутний капiтал був сплачений на 100 %.. ВАТ Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство у 2011 роцi не здiйснювало емiсiю цiнних паперiв. Додатковий капiтал, станом на 31.12.2011 року, складає 2125 тис. грн. Резервний капiтал, станом на 31.12.2011 року, складає 142 тис. грн. Нерозподiлений прибуток, станом на 31.12.2011 року, складає 3926 тис. грн. Аудитор зазначає, що розмiр та структура власного капiталу вiдображенi у фiнансовiй звiтностi товариства, станом на 31.12.2011 року, достовiрно. На думку аудитора, розкриття iнформацiї про власний капiтал в балансi товариства в цiлому вiдповiдає вимогам чинного законодавства України. Бухгалтерський облiк капiталу ведеться по рахунку 40 "Статутний капiтал".
Аудит зобов`язань, забезпечень та розрахункiв Визнання, облiк та оцiнка зобов`язань здiйснюються вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 11 "Зобов`язання", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 сiчня 2000 року за №20. Довгострокова кредиторська заборгованiсть, станом на 31.12.2011 року, складає 0 тис. грн. Поточна кредиторська заборгованiсть, станом на 31.12.2011 року, складає 1236 тис. грн., в тому числi: кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги 0 тис. грн., поточнi зобов`язання по розрахункам з бюджетом - 233 тис. грн., зi страхування 2 тис. грн., з оплати працi - 0 тис. грн., iншi поточнi зобов`язання 1001 тис. грн. На думку аудитора, розкриття iнформацiї за видами зобов`язань подано в фiнансовiй звiтностi достовiрно та повно, вiдповiдно до встановлених вимог чинного законодавства України. Нарахування та виплата заробiтної плати в товариствi здiйснюється у вiдповiдностi до "Кодексу України про працю", Закону України "Про оплату працi" та iнших законодавчих документiв. В товариствi здiйснюється нарахування оплати працi, згiдно штатного розкладу. Розрахунок заробiтної плати ведеться в розрахунково-платiжних вiдомостях головним бухгалтером пiдприємства. Аудиторською перевiркою не встановлено порушень ведення облiку розрахунку та виплати заробiтної плати. Облiк розрахункiв з пiдзвiтними особами ведеться згiдно первинних документiв. Перевiркою не встановлено порушень ведення облiку розрахункiв з пiдзвiтними особами.
Аудит доходiв та фiнансових результатiв Бухгалтерський облiк доходiв ведеться згiдно Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 15 "Дохiд" затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29 листопада 1999 року № 290. Облiк доходiв вiд реалiзацiї ведеться на рахунку 713 "Дохiд вiд операцiйної оренди активiв". По даному питанню перевiркою порушень не встановлено. Фiнансовий результат дiяльностi товариства ведеться на рахунку 79 "Фiнансовi результати". Визначення балансового прибутку в товариствi вiдбувається згiдно з чинним законодавством України. За результатами дiяльностi за 2011 рiк був отриманий чистий прибуток в розмiрi 919 тис. грн. Аудит витрат виробництва та обiгу Облiк та формування витрат товариства ведеться вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 16 "Витрати", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 грудня 1999 року за №318, з урахуванням змiн i доповнень, внесених наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 14 червня 2000 року за № 131. Бухгалтерський облiк витрат товариства здiйснюється на пiдставi таких первинних документiв: актiв виконаних робiт (послуг), накладних, iнших первинних та розрахункових документiв. Регiстрами бухгалтерського облiку витрат є журнали-ордери та вiдомостi облiку по окремих субрахунках витрат. Основними складовими витрат товариства є витрати щодо оплати послуг та iншi операцiйнi витрати для ведення основної дiяльностi товариства.
Iнша iнформацiя 1.Iнформацiї про дiї, якi вiдбулися протягом 2011 року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан товариства та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених ч. 1 ст. 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" були: - згiдно рiшення загальних зборiв, що вiдбулися 30 березня 2011 року Звiльнено: Голова Спостережної ради Шаповал Михайло Васильович,Член Спостережної ради Пейко Валерiй Петрович, Член Спостережної ради Хмiль Тетяна Володимирiвна, Член Спостережної ради Iванюга Зiнаїда Вiталiївна ,Член Спостережної ради Скотецький Микола Миколайович, Голова правлiння Балух Вiталiй Петрович, Член правлiння Манич Сергiй Михайлович, Член правлiння Кiзiцька Снiжана Казимирiвна, Член правлiння Шаповал Михайло Михайлович, Член правлiння Поплавська Олександра Степанiвна, Голова ревiзiйної комiсiї Кабанцов Вiктор Олександрович, Член ревiзiйної комiсiї Кубова Таїсiя Юрiївна, Член ревiзiйної комiсiї Боровська Леонiда Федорiвна; Призначено: Голова Наглядової ради Шаповал Михайло Васильович ,Член Наглядової
ради Загороднiй Михайло Васильович Член Наглядової ради Маркiв Олексiй Павлович ,Член Наглядової ради Балух Вiталiй Петрович, Член Наглядової ради Чорний Анатолiй Володимирович, Голова правлiння Манич Сергiй Михайлович, Член правлiння Шаповал Михайло Михайлович, Член правлiння Поплавська Олександра Степанiвна. Член правлiння Каньовська Iрина Михайлiвна ,Член правлiння Дмитрина Iгор Олексiйович, Ревiзор Кабанцов Вiктор Олександрович.
- згiдно рiшення загальних зборiв, що вiдбулися 30 березня 2011 року правонаступником ВАТ Закупнянське ХПП є ПрАТ Закупнянське ХПП. Код ЄДРПОУ 00952433, адреса 31614, смт. Закупне, вул. Центральна, 28, Чемеровецький р-н, Хмельницька обл
2. Отримано докази, на пiдставi яких сформоване судження про часткову вiдповiднiсть системи корпоративного управлiння у товариствi вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства" вiд 17 вересня 2008 р. N 514-VI. У товариствi немає посади внутрiшнього аудитора та власного кодексу корпоративного управлiння. Для подальшого пiдвищення ефективностi керування товариством керiвництву необхiдно бiльше уваги придiляти прогнозуванню фiнансових ризикiв, внутрiшньому контролю та аналiзу фiнансово - господарського стану товариства.
3. Розрахунок вартостi чистих активiв здiйснювався згiдно Методичних рекомендацiй, щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств, затверджених рiшенням ДКЦПФР вiд 17 листопада 2004 року за № 485. Розмiр вартостi чистих активiв товариства бiльший розмiру статутного капiталу, що вiдповiдає вимогам частини 3 статтi 155 Цивiльного Кодексу України вiд 16.01.2003 року за № 435-IV. 4. Суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю (МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть)" не виявлено.
5. Значних правочинiв (вiдчуження 10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства) в звiтному 2011 роцi , не було
6. При проведеннi iдентифiкацiї та оцiнки аудиторських ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства (МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi") не виявлено обставин, що свiдчать про можливiсть шахрайства.
Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму:
Повна назва: Приватна аудиторська фiрма Система - Аудит.
Код ЄДРПОУ 21337005
Мiсцезнаходження: м. Хмельницький, вул. Гагарiна, 5, оф. 339
Реєстрацiйнi данi: Приватна аудиторська фiрма Система - Аудит, зареєстрована Хмельницьким мiськвиконкомом 02 серпня 1994 року
Номер та дата видачi Свiдоцтва про внесення в Реєстр аудиторських фiрм та аудиторiв, якi надають аудиторськi послуги Свiдоцтво про внесення до Реєстру субєктiв аудиторської дiяльностi видане Аудиторською палатою України 23 лютого 2001 року № 287 чинне до 23 грудня 2015 року
Контактний телефон (0382) 78-82-73
Фiнансовий стан товариства на 31.12.2011р. характеризується наступними показниками:
Фактичний Нормативний
1. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi 0.439 0.25-0.5
2. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (поточної) 2.789 >1
3. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi 5.778 >0.5
4. Коєфiцiент структури капiталу 0.068 0.5-1.0
1.Аналiз лiквiдностi товариства:
1.1. коефiцiєнт загальної лiквiдностi-
Кз.л = ОбзIПз, де Обз- оборотнi кошти; Пз- поточнi зобовязання. Джерело iнформацiї: ф1I ряд260: ф.1 ряд 480 + ф.1 ряд 620. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi вiдображає скiльки одиниць оборотних засобiв припадає на одиницю довгострокових та короткострокових зобовязань. Нормативне значення збiльшення.
К = 3448: 1236 = 2.789
1.2.Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi-
Ка.л = ГIПз, де Г- грошовi кошти; Пз- поточнi зобовязання. Джерело iнформацiї: ф1I ряд230+240: ф.1 ряд620. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi характеризує можливiсть товариства лiквiдувати поточну заборгованiсть грошима, якi є у нього на дату проведення аналiзу. Коефiцiєнт визначає також, яку частину поточної заборгованостi товариство здатне погасити негайно. Нормативне значення коефiцiєнта повинно бути в межах вiд 0,25 до 0,5, в нашому випадку значення коефiцiєнта вище нормативного, що позитивно вiдображається на фiнансовому становищi товариства.
К = (540+0) : 1236 = 0.439
2.Аналiз платоспроможностi(фiнансової стiйкостi) товариства-
Кф.с.= Вк: (Д+К), де В-власний капiтал, Д довгостроковi зобовязання; К - короткостроковi зобовязання. Джерело iнформацiї: ф1I ряд380: ф.1 ряд 480+ ф.1 ряд620.
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi характеризує спiввiдношення власних та позикових коштiв. Перевищення власних коштiв над позиковими вказує на те, що товариство має достатнiй рiвень фiнансової стiйкостi i вiдносно незалежне вiд зовнiшнiх джерел фiнансування. Частина власного капiталу в загальнiй сумi фiнансових ресурсiв повинна бути не менше 1. В нашому випадку значення фактичного коефiцiєнта вище нормативного значення i складає:
К= 7141 : 1236 = 5.778
3.Аналiз рентабельностi власного капiталу та джерел його формування:
К = Пр: (Вк0 + Вк1):2, де Пр - чистий прибуток; Вк0 i Вк сума власного капiталу на початок i кiнець перiоду. Коефiцiєнт рентабельностi власного капiталу показує частку чистого прибутку у власному капiталi. Високий коефiцiєнт вказує на прибуткову дiяльнiсть товариства та його iнвестицiйну привабливiсть. Вiн характеризує ефективнiсть вкладання коштiв у товариство. Коефiцiєнт рентабельностi дiяльностi показує наявнiсть можливостей до вiдтворення та розширення виробництва i характеризує прибутковiсть дiяльностi товариства.
К= 919I(6222 +7141) : 2 = 0.068
Висновок: Аудитор вважає, що в процесi проведення аудиторської перевiрки отримано вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення думки. Аудитор не змiг перевiрити iнформацiю про суттєвi аспекти облiкової полiтики, на пiдставi яких проводиться бухгалтерський облiк та складається фiнансова звiтнiсть, у зв`язку з вiдсутнiстю наказу про облiкову полiтику товариства, але це обмеження не має впливу на висловлювання думки аудитора щодо достовiрностi фiнансової звiтностi. На нашу думку, фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан ПрАТ Закупнянське хлiбоприймальне пiдприємство, станом на 31 грудня 2011 року, а також результати його фiнансової дiяльностi. Фiнансова звiтнiсть складена у повному обсязi, згiдно з Нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку i вiдповiдає вимогам Закону України Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi вiд 16.07.1999 року № 996-XIV.
Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки: Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю активiв та зобов`язань, станом на 31.12.2011 року, оскiльки ця дата передувала датi укладання угоди на проведення аудиту товариства. Крiм цього, невiдома iнформацiя щодо операцiй з пов`язаними сторонами. Операцiї з пов`язаними сторонами протягом звiтного перiоду, вiдповiдно до П(С)БО № 23 "Розкриття iнформацiї щодо пов`язаних сторiн" товариством не розкривалась. За результатами перевiрки, були отриманi достатнi та вiдповiднi докази для висловлення аудиторської думки щодо пред`явленої фiнансової звiтностi. На нашу думку, за винятком впливу iнформацiї, викладеної в попереднiх абзацах аудиторського висновку, фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан товариства, станом на 31 грудня 2011 року, а також результати його фiнансової дiяльностi, рух грошових коштiв та власного капiталу за 2011 рiк. Фiнансова звiтнiсть складена у повному обсязi, згiдно з Нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку i вiдповiдає вимогам Закону України Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi вiд 16.07.1999 року № 996-XIV. Думка аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi вiдповiдно до Мiжнародного стандарту аудиту № 700 "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi". На нашу думку, за винятком впливу питання, про яке йдеться у параграфi "Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки", фiнансова звiтнiсть надає достовiрну та справедливу iнформацiю про фiнансовий стан. За результатами проведеного аудиту вважаємо, що надана для перевiрки фiнансова звiтнiсть товариства за 2011 рiк достовiрно та повно розкриває фiнансову iнформацiю про реальний склад та розмiр активiв, зобов`язань.

Дата i номер договору на проведення аудиту 03.02.2012 року № 6а
Дата початку та дата закiнчення проведення аудиту: 29.03.2012 року 02.04.2012 року

Директор-аудитор
Аудиторської фiрми Система - Аудит В.I. Журакiвський
Дата аудиторського висновку: 02.04.2012 року.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Товариство надає послуги по заготiвлi i зберiганню зерна
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За останiх 5 рокiв товариство не мало змоги придбати новi засоби виробництва, тому було прийнято рiшення скерувати зусилля на ремонт та вiдновлення тих основнох засобiв, якi є в наявностi. . Високi кредитнi ставки не дають можловостi придбати новi основнi засоби, тому товариство планує залучити iнвесторiв.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Основнi засоби товариства,майже, повнiстю вiдамортизованi, фiзично зношенi та морально застарiлi, що не дає можливостi використовувати їх на повну потужнiсть.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Фiнансування своєї дiяльностi товариство здiйснює за рахунок власних коштiв. Банкiвськi кредити поки що є неефективними iз-за високих процентних ставок.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Штрафи у звiтному перiодi товариство не сплачувало
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування своєї дiяльностi товариство здiйснює за рахунок власних коштiв. Банкiвськi кредити поки що є неефективними iз-за високих процентних ставок.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Всi укладенi договора виконанi.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Розширення виробництва насiння кукурудзи на дiючих потужностях пiдприємства з частковою реконструкцiєю i оновленням устаткування
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок дослiдження та розробки не проводилися у звiтному роцi.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається За звiтний перiод судовi справи за участю товариства не розглядались.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі У зв`язку з прогнозованим розширенням площ посiвiв кукурудзи на зерно, яке в подальшому планується використовувати на виробництво бiопалива i експорт, збiльшиться потреба в насiннi гiбридної кукурудзи.